Nama :
Email :
Handphone No :
Alamat :
Berminat untuk : Turun Berat Badan
Naik Berat Badan
Tingkatkan Tahap Kesihatan
Masalah Kulit Muka
Nak Extra Income
Lain-lain (sila isi ruangan di bawah)
Lain-lain :
Bagaimana kami boleh hubungi anda? (PENTING!) Telefon Bimbit (SMS)
Emel
Mana-mana pun boleh :)

This contact form was created by Freedback.

Friday, July 18, 2014

Pesawat MAS Boeing 777, MH17 terhempas di Ukraine !

Satu lagi tragedi besar menimpa MAS airlines untuk tahun 2014! Ya Allah besarnya ujian Mu untuk negara Malaysia.. semoga kita tabah dalam mengharungi ujian ujian Mu. Takziah untuk keluarga mangsa pesawat MH17.

Nahas MH17 ini didapati terhempas di Timur Ukraine setelah dibedil roket pejuang pemisah. Pesawat ini dikatakan merupakan penerbangan dari Amsterdam ke Kuala Lumpur. Jumlah mangsa dalam pesawat dikatakan 280 orang penumpang dan 15 orang anak kapal. Khabarnya semua terkorban dalam nahas tersebut. Sedih sangat!!!! Mesti ada yang rakyat Malaysia dalam tu nak balik raya.. semoga mereka yang terkorban di tempatkan di kalangan orang orang beriman di sana. Amin..

P/s: Dulu husband saya juga pernah naiki pesawat ini menggunakan route yang sama. Ya Allah... sesungguhnya MATI itu bila-bila masa saja dan di mana-mana saja. Adakah kita bersedia untuk itu?

With love... HHH

Thursday, July 17, 2014

Kelahiran putera kami Muhammad Ammar bin Azmi

As Salam readers!

Ok.. janji manis lah sgt awk ni dianaharis.. katanya nak hapdet.. tp tak ber-hapdet2 pong blog niy ekekee.. tak yah der nak ceghita alasan-alasan kamu cik puan diana.. kang merajuk readers blog nih plak.. uwaaa.. jangannn jangan.. hehe.. teruskan viewing my blog hehe.. saya suka, saya suka! ☺

Orite.. so tajuk utk entry ni pon dah tertulis kan.. makanya dikisahkan nyer begini...
Ini adalah kelahiran anak ke-3 kami.. Yg first dulu Boy, 2nd pulak Girl.. and now the 3rd pula Boy.. Alhamdulillah dapat selang2 cenggini.. jangan tanya apa tips, petua atau secret recipe bagai.. sebab memang tiada pon petua ke pemuda nya hehe... kami tabrak saja.. kikikiii.. ini semua Rezeki dari Allah.. Dia yang mengaturkan semua.. Alhamdulillah, syukur sgt sgt..

Semua 3 org nih saya bersalin secara ceaserian! Kenapa?! Sebab tulang pinggul saya atau pelvic bone saya too small.. saiz bukaan tulang pinggul terlalu kecil soo doc cakap susah untuk baby turunkan kepalanya and keluar.. sebab itu juga masa saya nak bersalinkan my 1st child dulu Muhammad Hafiy, about 12 hours sakit contraction and bukaan dh 9cm but still kepala belum turun..last-last masa tu proceed terus ke csec! So utk yg 2nd baby dulu.. kami buat MRI scan waktu 8 months preggy utk check my pelvic bone and it turns out memang betol too small.. so doc pon highly recommend us to pilih tarikh bersalin je.. itu pasal Hana Arissa nyer birthdate cun sket.. 11.07.11 hehe.. then ofcos bila dah 2 org czer, yg no.3 kene czer.. kami pilih jgk tarikh.. saya choose 02.05.14.. why?? Sebab Muhammad Hafiy dulu 02.06.09... saya pikir.. senang nak ingat birthday anak.. 2nd june, 11th july and yg last ni 2nd may.. takdela banyak sgt nombor kene ingat yer dook.. tp it turns out yg si adik no.3 ni nak kuar cecepat plak.. hehe.. mungkin sebab saya banyak berjalan, ber-aerobik and zumba, and ketiadaan bibik membuatkan saya buat kerja berat di rumah dan menjaga 2 org toddlers yg aktif! Hehee...

Kronologinya macam ni.. (tipikal blog entry post kalau nak cerita kelahiran anak kita.. hehe cenggini lah.. kronologi bagai.. so layankan je yer )

29/04/14 : 9pm - tetiba rasa mcm perut mengeras, cramp and tegang giler! Saya buat tak tau jerla sebab memang dari preggy 7 months lagi slalu rasa cramp perut. Masa saya pegi training 11 hari kat filipine tuh, setiap hari rasa cramp and mengeras jer perut. So malam tu saya buat tak tahu jek. But sakit cramp tu datang kerap lah pulak.. saya kira-kira, ohh every 20 minutes sakit tuh datang..

11pm - sakit tuh datang every 15 minutes.. betol-betol saya kira nak make sure.. pastu terdetik jugak eh betol ke ni contraction atau sakit-sakit biasa.. yerla, saya mana ingat sakit contraction cane.. dulu jer time hafiy rasa.. itu pon masa tu dah memang terlantar kat hospital sakit tu rasa.. mengadu kat mama and my sis hafiza, they highly suggest me to go to hospital, but i refused because i thought this was nothing.. and.. i still wish to have the baby on 2nd may jugak hehe.. gedik kan! Malam tu before off to bed n close my eyes, saya wassap husband, get ready lah.. sebab dah ada rasa macam sakit contraction but not sure if it's real contraction atau false alarm jek..
So then i shut my eyes dengan harapan, please go away all the pains.. hehe..

30/4/2014 : next morning hilang sudah sakit tu! Hehee.. i assume lah.. soo i feel much better, relax2 dgn kids semua..

2pm - saya ke tandas untuk ambil wudhu solat zohor, tetiba rasa macam ada liquid keluar di panties.. kat toilet saya check lah,
OHHHH!!!! AAAAARRGHHHHHHHH!!! (Im screaming ler tuhhh.. hihih)
Ada blood stained di underwear.. panic!!!!!!! First person I'm calling is my sister.. then my father then my sister in law.. sebab yang ni jer ada kat rumah pon hehe.. mama keluar kerja.. i was like running here and there back and forth.. sambil mulut potpet potpet!!! "Macam mana ni... macam mana ni.. uwaaa.. takuttt ada darah.. macam mana ni.. darahh.. darah!!!!" Padahal darahnya secipot cenonet jek.. panik kemain! Hahahaa.. Takde rasa sakit pape pon.. Gedik lebih je tu hihii.. terus call husband dulu.. "abaaaaaannng!!! Dah keluar darah ni! Balik bangi skang jgk!" Ecewaahh! Macam drama queen control sungguh hehe.. (tengah panik kan.. besa laa gituu) husband cuma reply dengan nada relax and cool giler "ermm.. okayyyy" santai giler laahh tone suara nya tu... cett hahaha! Tak feel lah cik abg aku nih.. next call mama.. eh tak call pon, wassap je.. bgtau dah bleeding..

Soo.. terus tukar baju, pakai tudung nak siap2 gi sepital.. bibik mama pulak tetiba tahan aku.. "nanti nanti cop2 tunggu laaa bibik masak kan pisang goreng.. makan dulu nak.. sebelum gi bersalin tu.." HAHAHAHAAAA!!!! Memang bernas lagi bijaksana bibik mama ni!!! Bagai disorongkan bantal.. saya pon kata OK! Masuk balik dalam rumah, duduk depan tv relax2 sambil tunggu pisang goreng dengan papa, my sis and sis in law.. lawak kan!!!!

3.30pm - off we go to PCMC hospital.. my sis in law yg tolong hantarkan! Tq tq tq fizah!  Masuk emergency, terus ke labor room. Check itu ini.. memang betol contraction ada. Bagitau doc saya dah rasa sakit dari last night. Saya kene marah dengan doc, sebab lewat sangat mai datang hospital! High risk kalau kita delay kan macam tu katanya.. OPPSS! hehee.. terus kene immediately operation! Saya sedih sebab saya nak juga kalau boleh husband ada skali.. but doc ckp we cant wait for him because u dah sakit lama sangat! Ermm.. uwaaaaa!! Last2 doc bagi chance untuk replace mama masuk temankan saya deliver the baby..

Soo.. yes. The 3rd child saya lahirkan tiada suami di sisi! Takleh terima sebenarnya, keciwa sangat! Tapi taknak terlalu pikirkan sangat kang meroyan plak kiter heheee..

ALHAMDULILLAH! Baby was doing very well and healthy!
Name: Muhammad Ammar bin Azmi
Born: 30 April 2014 (1 Rejab)
Time: 7.24PM
Weight: 3.07 kg
Height: 49cm
Blood group: B+

Semua ok alhamdulillah! Mummy ok walaupon dah 3rd czer! Sakit ofcos laaa sakit kan.. cumaaa.. masa operation i've lost too much blood doc ckp.. double from normal operation. Muka saya sangat pucat, blood preassure very low.. no wonder saya rasa sangat dizzy during and after operation. Doc ckp, dia taknak cakap masa operation tu sebab takut saya bertambah panic.. ohhh hehe.. macam tahu-tahu jer saya memang jenis over sket bab-bab gitu hihiii..

Well, apa-apa pon.. sekarang semua dah sihat! Luka czer dah pulih, baby sihat, Ammar fully breastfeeding of course!!! I'm back to Zumba semula.. Alhamdulillah!

Now.. ramai tanya lepas ni ada lagi ke.. kalau tanya saya sekarang.. a big NO! Tutup kilang, shutdown sudah! Hahahaa.. Tapi ini jawapan saya bagi untuk sekarang lah.. cer tanya saya lagi 2 tahun depan.. hahaaa, tak tau la jawapan apa agaknya saya bagi.... but kalau tanya husband, jawapan dia "kesiaaaaann hana arissa takde kawan gegirl.. hafiy dah ada kawan dgn ammar.. siaaann budak bulat hana arissa tuu" adeyyhhh hihiii..

And ramai jugak yang tanya saya pasal experience bersalin ceaserian!!! Almaklumlah.. dah 3 kali kene potong kan.. doctor bius pon cakap masa hari operation tu.. dia cakap kt kawan sebelah dia "geng, we have a veteran patient here, this is her 3rd time already" saya sempat giggling dgr dia ckp gitu.. hehe.. if anyone nak tanya pape pasal bersalin czer ni and berpantang mcm mana semua leh jerk wassap saya ok!!! U know where to find my number phone.. tuh kt header blog ada hehe..

Orite.. nanti post entry lelain plak.. pasal confinement with herbalife and pasal breastfeeding journey of my 3rd child 

Anyway, selamat menjalankan ibadah puasa semua!!!!

#PrayforGaza
#FreePalestine

With love.. HHH


Thursday, May 22, 2014

Blog 'dianaharis' 7 years ++ already! And it's just getting started!!!

Bismilllah.. Assalamualaikum wbt my fellow readers..

Salam semua friends, readers, families, strangers, adventuress, power rangersss and jes-jes semua.. (hehee, tak boleh elak dr ckp mengarut and melalut.. oppsy sorry) It's been a while.. saaangat bersawang, berasap, bersteam, berwap-wap blog ni lama sgt tak update new posting.. my last posting was on February 2014! Pheeeww, pemalasnya hang ni dianaharis oooiit! Cecepat lah insaf.. hehee..

But the weirdo thing is.. oltho lama giloooss tak update blog, rating makin naik kowwts! And bukan nak riak yer.. but statistically, everyday I will receive 3-5 new numbers texting me, tanya pasal Herbalife! and... im pretty confident they get my numbers from blog.. bcoz i've done no roadshow, no flyering, basically no talking to new people pun for the past couple of months due to sarat mengandung and now confinement pulak! Some of the the prospect tuh bila saya tanya, mana dapat nombor saya, they said "saya just google jerk!" Haaaaaaa!!!! See, nombor telefon ku terhangat di pasaran google kerrrr.. hihihiii! Definitely from my blog! Keeeenn! =P

Anyway, blog dianaharis ni already 7 years old and ++ now... and looking back at my first post Hye Everybody!!! with a photo of me, it recalls back lots of old memories back then.. =) *berangan-angan mengimbau kenangan lalu, sambil kedip-kedip mata wink2* Dulu, my intention to start blogging is just saja-saja for fun and purposely just to share my personal life story, that's it! But now, obviously you all know sudah kan.. I'm doing this not only to share my personal life update but also to share info about health, about nutrition, about motherhood, about parenting, about breastfeeding etc etc.. Dulu mana ada Instagram, Facebook, Twitter semua.. now macam-macam dah ada even WeChat lah.. sooo, kekadang tuh, just buat quick update thru FB and Instag jerk.. sebab itu laaahh blog ni bersawang sgt lama tak ngedate nyer (ceh, byk bg excuses! padahal malasss)



Writing blog is not that hard nor complicated pon sebenarnya.. and best part it is FREE! siapa tak suka benda FREE yer dok! heheee.. basically, no rules pon on what you wanna write, how you wanna write! namanya pon DUNIA TANPA SEMPADAN! Sky is the limit baybeh! Tulis jer apa-apa yang you nak, yang you suka, as long as, tak mengutuk org dengan kata-kata mencarut sudah ler kan.. adab is adab, manners kene jaga jgk even you in the world of no boundaries! Remember.. This is INTERNET, ONLINE! The whole world can read what you write, can see what you post! I mean, The entire world, everyone! And this blog post has no expiry! It's simple, fun and magical (bhahahaaa.. tagline nak jgk sesama dgn Herbalife! Gedikss!)

Well, nothing much lagi nak membebel pasal posting entry ni.. sebab nanti nak buat entry post baru pasal banyak benda.. hehe.. pasal My Newborn baby Ammar, pasal My experience deliver my 3rd child, pasal My Confinement, My weight loss post-natal journey, pasal my Challenges with Bibikksss... wah! cita-cita tinggi youuu!!!! erkss... entah bilaaa lah nak start writing nyer tuh.. heheee... insha Allah.. u can do this dianaharis! u can do this! Amin!


With love.. HHH


Saturday, January 25, 2014

Harga Herbalife Malaysia

Harga Herbalife produk ni ada banyak. Ada 5 harga untuk setiap produk.

  1. Harga Runcit/ Biasa
  2. Harga diskaun 25%
  3. Harga diskaun 35%
  4. Harga diskaun 42%
  5. Harga diskaun 50%
So, kalau tengok list di atas, diskaun tertinggi Herbalife bagi pada pengguna adalah 50%!!!! The best discount position in Herbalife! Terbaik and awesome!!! Hehee..

Ok! So, kalau orang tanya Diana, "BERAPA HARGA HERBALIFE SATU SET"? Diana akan jawab dalam keadaan blur-blur, hahahaaa.. sebab tak faham apa dia nak sebenarnya.. Herbalife ni ada lebih dari 40 produk dan kami bukan jual produk sahaja. Kami menjual program. So, untuk lain program, lain produk yang diperlukan.

Contoh kalau orang tuh kata, "SAYA NAK TAHU HARGA SET KURUS HERBALIFE, BERAPA RM?"
Haaa, yang ni jelas lah sikit.. sebab saya tahu dia berminat untuk program TURUN BERAT! So, next saya akan tunjukkan pakej mana yang kami ada and dia boleh pilih ikut kehendak dia, nak result yang laju ke, bajet berapa dan sebagainya.. 

BEST KAN?! Sebab Herbalife ni bukan nya fix satu set gini-gini harganya.. tak! tak! kita masih boleh adjust pakej harga program tuh mengikut kehendak individu.. sometimes ada orang:-
  • Nak kahwin lagi 6 bulan, so nak reshape badan cecepat supaya muat baju kahwin
  • Nak pegi interview masuk Akademi Polis/ Tentera so kene turunkan badan laju-laju
  • Nak pegi medical check up lagi 1 bulan, kene stabilkan semua tahap kesihatan badan
  • Nak masuk kerja lagi 2 bulan lepas habis berpantang, kene turun berat boleh muat baju kerja semula
Macam-macam lagi lah kan.. Ada yang nak laju, nak slow-slow je, nak makan sekeluarga, nak bagi nenek kat kampung...macam-macam lah! 

So kat sini saya bagi tunjukkan pakej program untuk TURUN BERAT mengikut KELAJUAN! Ni anggaran untuk sebulan yer..senang kira.. hehee =)


PERINGATAN PENTING: 
UNTUK PENGGUNA YANG PERTAMA KALI MAHU MENCUBA HERBALIFE, SAYA HIGHLY RECOMMEND START DENGAN "BASIC PACKAGE" SAJA DAHULU!!!! SAMA MACAM PAKEJ PERCUBAAN AND KALAU ANDA BETUL-BETUL MENGIKUT JADUAL "MEAL PLAN" YANG JURULATIH BAGI, DALAM MASA 10 HARI BOLEH NAMPAK HASIL POSITIF INSHAALLAH!!!!
(Keputusan ini adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza)
CALL HERBALIFE INDEPENDENT DISTRIBUTOR - DIANA 0123318022

Dan saya Jurulatih yang saaangat lah bermurah hati sebab sudi memberi FREE GIFT untuk setiap pakej program tuh.. hehee (puji diri sendiri plakss).. Untuk bahagian HARGA tuh, kenelah directly hubungi saya yer.. Boleh hubungi di talian 012-3318022 atau email ke diana_haris@yahoo.com
Insha Allah dalam masa 24 jam pasti akan menjawab panggilan atau message anda!!! Jangan risau! Okayss!



Next! Untuk program kulit muka bermasalah pulak.. boleh tengok jadual di bawah:-

(Keputusan ini adalah tidak tipikal. Hasil individu mungkin berbeza-beza)

Untuk HARGA pakej, bergantung bajet dan kehendak individu. Boleh contact Diana directly okay! 


ADA BANYAK PAKEJ PROGRAM
So yang Diana bagi tunjuk kat atas baru 2 jenis program, nak senaraikan lagi tak larat lah pulak, hehee.. So, antara program yang selalunya orang request:
  • TURUN BERAT
  • RESHAPE
  • NAIK BERAT/ NAIK OTOT
  • BERPANTANG
  • MENGANDUNG/ HAMIL/ SUSAH HAMIL
  • KULIT MUKA
  • KANAK-KANAK
  • ORANG TUA
  • BANYAK LAGI LAHHH... 
So, dalam SETIAP PROGRAM ni harganya pun ada 5 peringkat harga lah jgk macam yang Diana senaraikan di atas tadi tu.. Boleh buat kira-kira dan ikut bajet keperluan masing-masing. Tanya Jurulatih Herbalife macam mana nak buat kira-kira tuh.. Berapa banyak anda boleh JIMAT kan kos anda, pon Jurulatih itu akan tolong kirakan, okays! 



PERINGATAN PENTING! SANGAT PENTING!
So setiap pembelian pakej program apa pun, turun berat ke, naik berat ke, untuk improve kesihatan ke, untuk kulit muka ke, SEMUANYA di datangkan BERSAMA KHIDMAT JURULATIH! 

Sebagai pengguna Herbalife anda harus faham HAK anda! Dalam Herbalife, anda berhak untuk mendapat khidmat Jurulatih secara PERCUMA! Jurulatih Herbalife ini akan bantu membimbing anda untuk mendapat HASIL atau MENCAPAI TARGET anda!!!! Perumpamaan dia macam ni lah..

PRODUK + KHIDMAT JURULATIH + SEMANGAT/KONSISTEN = DAPAT HASIL/ RESULT

Best ke best??!!!! Hehehee.. Only in Herbalife saja!
Tapi ada jugak tau prospek Diana cakap, "SAYA NAK BELI PRODUK SAJA, TAKPE LAH, TAK PERLU NAK COACH SAYA SEMUA" Macam ni lah, kalau dah beli Herbalife produk, pastu kita nak bagi Coaching free tak nak pulak, rugiii jerlah.. orang nak bantu follow up free jer.. takkan takmau kot.. hehe.. soooo bila Jurulatih anda Call ke, SMS ke, Wassap ke, tolooongg lah jawab and angkat and reply yerh... Bersemangat kami nak bantu anda tau! hehehee..

So, pilih - pilih.. nak program yang mana dan harga yang mana? Anything nak tahu lanjut hubungi Diana!

Ada geng Herbalife penah cakap:
"Nak start pogram herbalife carilah personal wellnes coach, jgn pilih juru jual! Sebab herbalife bukan ubat kurus! Herbalife adalah nutrisi yang boleh naik dan turun berat serta merta boleh improve kesihatan... kalu tak nanti cuak pulak bile nak turun berat jadi sebaliknye!!! Mule la mencari org untuk coach... beli murah-murah tak bermakna kalu tak kene care menggunakannya..."


Jurulatih Herbalife 
Herbalife Independent Distributor
012-3318022
diana_haris@yahoo.com



With love.. HHH