Pages

Sunday, July 26, 2009

Muhd Hafiy sudah di Kertih

Muhammad Hafiy finally dah sampai kertih... yeaaaaa.... hehee..
Sampai2 jer kertih.. adusss rumah bersepah gilorss.. dh la sampai time maghrib.. risau jgk ngan hafiy nie.. mmg sudah di jangkakan.. mlm tuh, hafiy xdpt tido... start kol 10mlm dia mula meragam, menjerit-jerit menangis.. mata nya melilau tgk atas kiri kanan... aduuuh, aku, daddy dia and maid my mother risau giler... bula roma pon naik tgk dia menangis... me and hubby baca surah Kursi byk kali.. and also playkan surah al-Baqarah kat computer... lama la jgk dia meragam, dr 10mlm until 3.30am... pastu dia dh letih, baru tido... the 2nd and 3rd nite sama jgk camtuh... kami nk bwk gi jumpa ustaz Sauki (my mom's fren) tapi dia takder kt umah.. jumpa ustaz Md Noor... dia bg CD lagu ayat2 quran sbg pendinding dr gangguan.. kami pon playkan di rumah.. alhamdulillah, hafiy dh kurang meragam nyer.. cuma biasala tgh2 mlm dia bgn nangis nk susu.. now dh one week kt sini, dia dh ok sket laa..
but mmg laa, hafiy ni kuat betul menangis... jap2 nangis.. nangis yg xder reason.. unknown.. dh bg minum susu, cek perut xder kembung, xder angin pon.. but still nangis2.. hrmmm.. mungkin sbb masa mummy dia ngandung kan dia, mummy dia byk nangis and byk stress, emotionally breakdown slalu.. huhuu..
harap2.. nanti hafiy dh 3 or 4 bulan dia dh kurang menangis laa.. so, ere some pics kt umah rantau petronas..





1 comment:

Zai said...

Itulah kau masa ngandung asyik sodih semacam ajo....
stress gila aku nampak. Madam punya pasal lah ni...
anyway, be happy & semoga jadi ibu yang mithali... amin