Pages

Friday, March 4, 2011

busy bee..

Saya tau saya sudah lama mengabaikan dearie blog nih.. Bukan tak sengaja mahu mengupdate kan dearie blog, tapi mmg sengaja punnnn kan.. Hihihiii.. Macam biasala... Kita sure nyer bagi alasan standard... Sebab saya busy lah, takde masa lah,takde idea lah, kekadang tuh sebab malas pun yer jugak kaaannn.. Selalu jerk singgah sini, tengok-tengok je... Tapi biler nk click new post tuh, jari ni rasa beraaaat semacam (pergh! Alasan tak bley blah).. Tapi biler jenguk-jenguk blog kawan laen, jeleeeess jerk tengok mereka bersemangat membedal segala macam cerita menarik tertarik ko memang debomng cakap sama luh! (Amik kau, statement panjang tuh)..

Sooooo, apa yang saya mau cerita ini dalam post yerh... As the title already written "busy bee", sooo, memang pon, kaaannnn... March.. My very busy month untuk kita tauuuu... Nama designation pon dah 'Finance & Admin Executive'... Finance - busy yang amat bangat mabuk-mabuk macam orang morning sickness dah semuanya.. You name it baybeh.. Provision tax compt eleven month, MC paper for financial year as at 11 month, report ituh inih, initiative ituh inih yang nak keneh complete kan by end of March, blaaa bla blaaahhh.. Admin pulak - masa ni lah semunya nak perabihkan budget.. Masa nih lah baru nk start beli itu beli ini.. Masa ini lah semua segala mak nenek event nak buat jugak.. Away day ituh inih..
Ko bayangkan lah nokkkkk.. Mana hati nak tak sentap nakkkk.. Finance matters pun mak nak kene allocate time, admin pun mak jugak noookkk... Admin nyer hal nampak jer mudah kannn, tapi sangat lah remeh temeh and makcik nih jugak kene allocate banyak time kat hal-hal kecik nih.. Takpeeee takpe kita memang 'suuuuuker' bulan march ni jugak kann.. Sebab time nih jugak PPA kannn..

Tapi tapi tapi... Kiter tak kesah dah pun... kekadang kiter rasa 'serooooonokk' sangat.. Hihiihihii.. Yang penting kat kiterrr, hidup mesti mau happy sajerrr... Kannn..

Haaaaa, pastu kan kan kannn.... Kiter skang kan dah pregnant 5 bulan jugal tauu.. Besssstt, sebab kita tak sabaarrr nk baby keluar.. Hahaaaa (baru 5 bulan siot).. Sebab aper tau... Sebab satu kalau ni baby girl kan, memang best ah kann.. Pastu kiter jugak tak sabar nak merasa balik pengalaman breastfeeding baby and kalau dapat nak lama sampai setahun 2 tahun kann.. I've been reading a lot about bf lately.. Soo, teruja laa mak kannn.. Heheee..

Haaa, pastu pastu pastuuu, saya jugak dah start consuming Herbalife semulaaaa! Andddd, alhamdulillah! It really works on mummy to be like me!!! Saya dah hilang rasa mual-mual, angin-angin dalam badan and rasa pening pun kurang.. Serius babe! Best siot... Legaaaa hati mak nookk.. And mengikut kata penasihat saya, nanti kulit baby akan cantikkk ajer sebab mummy consume Herbalife kann.. Sooo, skang ni I'm also helping my sister cik enja, menjadi independent distributor for Herbalife nih.. She's sooo superb and excellent babe, really can help you all, and can be ur personal coach yang sangat best! Takde tipu punya maaa.. Sebab dia jenis peramah tak hingat, friendly and cakap banyakkk.. Feel free to visit her blog lah http://efieyzzhl.blogspot.com haaaaa, singgah-singgah la menjenguk yerrrr...

Okla dearie blog... Kiter sebenarnya kan, menaip entry post ni dalam kereta guna BB jerk.. Muahahaaa.. Mak buhsan dalam kete noookkk.. Heheee..
See you in next post yerh (kalau mak rajin-rajin kat exercise jari ni lah yerh) hihihii..

With Love... HH

4 comments:

Achiq said...

Welcome back babeh...

zaidzali said...

herbalife? mahal dowh...hahaha

newrin said...

wahhhh you got blog :)

i found your blog hehehe... nice one looking forward for more entry after this hehe

sayang boss u baca pasal HL u ni :)

diANa hARiS said...

kak zai: tenkiu2... penyakit M sentiasa melanda biler nk update nih.. huhu
zaid: worth it laa...
nurin: ouhhh, blush-blush.. hehe...