Pages

Friday, November 18, 2011

Blog vs Vlog.. Dua-Dua BEST!

Sekarang ni banyak betol keluar vlog yang best-best dari Malaysian... Vlog??? amende tuh... Blog tuuu tau laaaa kan... hahaha... kalau kita perhatikan kat keyboard tuh.. huruf "B" and huruf "V" pon dekat-dekat kan... sebelah-sebelah gitu.. hihii..

Vlog tu sama jerk konsep nyer dengan Blog... Kalau blog, kita ada blogger kan... Kalau vlog, kita ada vlogger... blogger update entry dia di blog memasing, ada yang pakai Blogspot, Wordpress..
Kalau vlogger update entry pakai Youtube, 1Tube memacam laaa diorang ni...
And we have OTAI in our own field... Like bloggers, we have otai macam Hanis Zalikha, Shazwani Hamid, Red Mummy, Ben Ashaari, Beautifulnara, Budiey..  Kalau vlogger... otai mereka are like Mat Luthfi, Maria Elena, Cikgu Shida dari Parit, Aiman Azlan, Shahrincool....

So, why i choose blog instead of vlog... SEBAB saya TAK CONFIDENT nak bercakap depan-depan camera... kalau recording 2 minutes, i think 1:55 minutes saya gelak-gelak guling, main jeling-jeling, kenyit-kenyit mata, gigit-gigit kuku and 0:05 minutes jer saya bercakap straight! MUAHAHAA....

Okla... actually i wanna share with you these super CUTE and CREATIVE vloggers entry yang sangat superb BEST lah! I LIKE LIKE LIKE... ;)
*gelak guling-guling lagiiiii*

My sincere comments on those otai vloggers, especially my favorites Mat Luthfi, Maria Elena, Shahrincool... Depa ni sungguh LAWAKS, CREATIVE, AWESOMES, SUPER CONFIDENT! and SUPER BEST! Seriously memang respect tabik berspring kat depa semua (awat tetiba loghat kedah mai lak nih???) sebab diorang memang BEST BRO... muahhaha... i wish i could be like them... confident and creative recording their own vids... theirs vlog always make my day... hehe...

So, anyway Check-it out! Few of best-est videos I've found..








dan yang paling terbaik dan patriotik (betul tak ejaan saya ni) pada saya adalah dari matluhfi ni... dedicated for malaysians... *suuuwiit*


Enjoy!

EH, copp.. ada jugak video matluthfi buat on blog vs vlog... check-check!!!





With love.. HH


7 comments:

bluedianthus said...

Lain blogger lain caranya kan.. :) Yang penting dia tetap seorang blogger. :)

Encik Markmiez said...

rase nk try gak vlog ni...huhu..

diANa hARiS said...

bluedianthus: yerp.. objektif sama jer, sharing is caring!

encik markmies: itulaa... saya pon rasa nak try jugk..someday.. hehe.. nti kita share kt blog jugak our first video haha

aReLaN said...

btul.blog n vlog tmpt yg cun utk luah segala isi hati,ilmu etc.nk vlogging tapi nnt terkebil2 malu xtau nk cakap apa.buat blog taip je.tak nmpk mke.hahaha

diANa hARiS said...

arelan: love to share, love to care.. blog and vlog, both sama tapi tak serupa ;)

RedMelati said...

Ada satu lg vlogger yg best. Search kat youtube AmanWan. Sapa yg biasa dgn CommunityChannel (Australian vlogger) akan suka AmanWan ni. Dah la kiut, funny gak!

diANa hARiS said...

redmelati: dah check AmanWan... haha, he's not bad... funny and creative!