Pages

Monday, October 17, 2011

Tutorial: Make-up seorang 'amateur'

Sesiapa yang sudah kenal RAPAT dengan saya, tentunya sudah sedia maklum, bahawasa-nya saya memang seorang yang suker main-main conteng muka ni... sebab sebagai seorang gediks, memang sangat gediks, mengada-sss and perasan syok sendiri suker berangan cun cute miut macam ala artis models and dolls... (statement panjang tak hingat)

One of my interest ialah make-up and beauty products! It's really hard for me to resist make-up cosmetics and beauty products.. Saya tak boleh kalau pegi shopping complex and lalu depan M.A.C shop, depan Shu Uemura, depan Body Shop, depan Estee Lauder,  atau pon masuk Watson ke Guardian ke... Mesti ada yang 'ke-ching-ching' duit kat machine cashier tuh...ishh ishh ishhh....

Tgk lah ni... hasil rembatan di BodyShop.. Yesterday

This is just half of my make-up stock... ada lagi half kat dalam make-up bag yang besar 'gedabak' tuh

And...... saya juga pernah attend personal make-up class organize by Ian Sham (professional make-up artist woooooo).. Kak ian sangat-saaaangat cantek to me..... She was soooo kind, pretty, gorgeous, and of course her works was superbly MAGICAL.. Feel free ceki-daut her blog! The Magical Touch of IAN SHAM.. Kalau ada sesiapa yang nak guna khidmat dia for wedding make-up, engagement make-up, dinner/event make-up, booking la dia... make-up nya sangat natural look, fabulous, gorgeous and sgt MAGICAL!!! Seriussss, tak tipu punya.... Eheehe...

So, berdasarkan experience attending that class, and practice selalu conteng-conteng muka, selalu jugak explore dalam YouTube (saya suker tengok Makeup by Tiffany), saya jugak suker blogwalking (suker tinjau DiyanaShukor and Nurin AdlinaBasir) and boleh laaaa sikit-sikit sekarang tangan ni membuat 'art' yang lebih kurang indah tak seberapa mata memandang..

Tapi.. make-up tuh make-up jugak... penjagaan muka mesti and wajib di jaga... Sekarang saya banyaknyerrr guna product skin care from BodyShop and Herbalife! Yerrr, Herbalife juga ada product skin care yer kakak-kakak,makcik-makcik, adik-adik..... Skin care dia mula-mula memang lah SANGAT MERAGUKAN nyer saya ini... tapi after few months pakai, sudah nampak itu kesannya yang flawless and sweetness... ECEHH... hehee....

ISHHHH, saya dah merapu panjang benda lain sekarang ini... BACK to the subject matter PLEASE! Now, the tutorial as i mention at the HEADLINES (ecehh lagik..)... Orite Ladies, you can view below photos, and hope it helps you... Ini cara saya simple make-up lah, kalau nak try cara lain,boleh ceki-daut dekat blog/youtube yang saya mention kat atas tadi.. OR boleh google website make-up artist lain yerh....
GoodLuck! ;)


















So.... the results of this make-up tutorial
JENG! JENG! JENG!


*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
TADAAAA!


Simple Make-up

or..... you can use your creativity untuk colors and shading yer girlss...



...like this look...

Or... this one... tapi, kene tebalkan lagi laa make-up

how about this one.. hehe

 Orrite.. kalau ada ilmu lagi, saya share another tutorial yerh... Feel free to comment readers!

With love... HH


3 comments:

namaberita.com said...

gediks & mengada-sss - ngada -sss nye dia hehehe...

newrin said...

hahahah u mmg pandai lukis2 muka ni..lps ni sila share tips slimm u tu okay haha sungguh jeless :)

diANa hARiS said...

yes nurin, ill share my testimonial how to get slim back during berpantang... =)